22 oktober 2022
10:15

Huddinge IBS (C)

Referat: Högdalens AIS (B) - Huddinge IBS (C)

Serien är fortfarande ganska öppen, HAIS har inlett med tre vinster medan HIBS resultatmässigt har blandat och gett. Kanske beror deras resultat på vilka spelare som varit tillgängliga då truppen varierat. Kanske fanns det inslag av överskattning inför matchen.

HAIS tog initiativet i början av matchen och ledde spelet. Chanser skapades och efter 8 minuter satt första målet när Linnea bryter en passning efter några steg avslutar kliniskt i målvaktens högra kryss. HAIS fortsatte ha initiativet och skapade lägen men lyckades inte förädla något till ytterligare mål. Avsluten gick inte sällan i täck eller utanför. HIBS hade några kontringar som Sophie klarade utan problem. Skotten slutade 6-2.

I inledningen av andra perioden fortsatte HAIS ha initiativet men hade fortsatt svårt att komma igenom HIBS mur framför målet. Efter halva matchen lyckades dock Anna med en liknande prestation som Linnea och kunde sätta 2-0. Tyvärr fick HIBS chansen att komma tillbaka i matchen direkt när man med en av sina många långbollar nådde en ensam HIBS-spelare som lite enkelt kunde runda två HAIS-försvarare och lite tursamt sätta 2-1 i minimal vinkel. Här började HAIS tappa initiativet något. Visst skapades chanser och lägen men HIBS fick började få bättre betalt för sin mer cyniska innebandy. En kvart in i andra perioden förvaltade man en omställning väl och satte 2-2 på sitt andra avslut. Vi lyckades inte skapa några fler mål trots chanser och matchen stod och vägde. Skotten i andra 8-3.

Tredje perioden blev tyvärr en frustrerande tillställning där vi inte fick till det spel vi vill. HIBS fick matchen dit de ville och kunde sätta på 2-3 och 2-4 ganska tidigt i perioden när vi inte gav målvakt det stöd man kan förvänta. Vi försökte växla upp men hade fortsatt svårt att få precision och tempo i avsluten.

Matchen slutade 2-4 vilket inte kändes helt rättvist med tanke spelet på boll innehav och skotten 7-2 i tredje och totalt 21-7. Vi hade nästan lika många avslut utanför som på mål och dessutom många på täckande spelare.
Vi får se denna mach som en insättning på lärkontot. Snabbare avslut, gärna med bättre precision och ett tuffare försvarsspel där vi står upp för vår målvakt behövs för att vi lättare ska vinna även denna typ av matcher.

Tack till motståndare, domare, sekretariat och publik!